PV-systemen

Een PV-systeem is een installatie waarbij met behulp van zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.

Een PV-systeem bestaat uit de volgende elementen:

 • Zonnepanelen
 • Montagesysteem
 • Omvormer
 • optioneel : Thuisbatterij

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, genereert elektriciteit vanuit zonne-energie. Zonnepanelen worden ingezet om duurzaam energie te genereren. In de loop van de jaren zijn de prijzen van de PV-installatie heel sterk in prijs gedaald en het vermogen per paneel steeds groter geworden. Deze evolutie zorgt ervoor dat de huidige installaties een terugverdientijd hebben van minder dan 8 jaar, zelfs zonder subsidies.

 

Onze merken

VIESSMANN

Als familiebedrijf hecht Viessmann veel waarde aan verantwoord en duurzaam handelen. Viessmann ontwikkelde de afgelopen honderd jaar vooruitstrevende technieken en zal ook in de toekomst tot de trendsetters behoren.

De troeven van Viessmann zonnepanelen:

 • Europese productie voor de zwarte monokristallijne modules
 • Duitse productie voor de blauwe polykristallijne modules
 • Ieder paneel wordt na productie getest
 • Steeds lineaire vermogensgarantie
 • Modules maken gebruik van de nieuwste PERC-cel technologie
 • Fabrikant is niet onderhevig aan fluctuerende PV-markt
 • Fabrikant blijft bereikbaar voor de eindgebruiker

Meer info op www.viessmann.be

BAUER

BAUER Solartechnik GmbH heeft zich ontwikkeld tot een internationaal succesvol opererende onderneming. Kwaliteit wordt bij hen, zoals typisch voor een Duitse onderneming, hoog in het vaandel gedragen. Zij staan dan ook garant voor uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit.

Voor de, door Ecotrading aangeboden, glas/glas panelen, geldt een 30-jarige product- en een 30-jarige lineaire vermogensgarantie en dit tot zelfs 87% van het nominale vermogen.

Meer info op www.bauer-energiekonzepte.de

LG

De LG NeON 2 zonnepanelen behoren tot de top inzake rendement en afwerking. De LG NeON 2 heeft een efficiëntie van 19,5%, waardoor het zich positioneert onder de beste residentiële zonnepanelen. De LG NeON 2 panelen worden door onze klanten vaak gekozen omwille van hun esthetische kenmerken met het cello design. Bovendien zorgen zijn aantrekkelijke prijs en hoge rendement ervoor dat de LG NeON 2 een veel geplaatst zonnepaneel is.

Meer info op www.lg-solar.com/nl

PANASONIC

Reeds meer dan 20 jaar produceert Panasonic de originele hoogrenderende fotovoltaïsche module HIT®. Sinds de productiestart van de gepatenteerde, hoogrenderende fotovoltaïsche module in 1997 bracht de elektronicagigant meer dan 18 miljoen HIT®-modules op de markt. Hiermee schonk Panasonic schone, betaalbare energie aan consumenten, bedrijven en instellingen over de hele wereld.

De baanbrekende heterojunctiezonnecellen van het elektronicabedrijf gebruiken een combinatie van monokristallijne en amorfe zonne-energietechnologieën om nog meer zonne-energie af te leveren.

Door gebruik te maken van deze HIT®technologie hebben de panelen van Panasonic een snellere opstart vanaf het eerste daglicht. Bij bewolking en slecht weer kunnen de panelen van Panasonic uitzonderlijke resultaten laten optekenen.

Panasonic heeft de beste temperatuurcoëfficiënt van alle panelen vandaag op de markt. Panasonic geeft dan ook 25 jaar product- en opbrengstgarantie.

Als Panasonic Premium Solar Installer biedt Ecotrading zowel de HIT 330Wp black framed als de  KURO 320Wp Full Black aan.

Meer info op https://eu-solar.panasonic.net/nl

 


Omvormers

De functie van de omvormer is heel simpel, namelijk het omzetten van de energie geproduceerd door de zonnepanelen naar bruikbare energie, wisselstroom. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom.

Zonnepanelen kunnen op twee manieren worden aangesloten aan het elektriciteitsnet. Zonnepanelen kunnen ofwel in serie, ofwel in parallel geschakeld worden. Of zonnepanelen in serie of in parallel geschakeld zijn, zal een invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen.

Serie of parallel : Ecotrading heeft steeds een passende omvormer

Onze merken

GOODWE

Goodwe is een toonaangevende onderneming die zich richt op onderzoek en productie van PV-omvormers en oplossingen voor energieopslag. Goodwe omvormers worden voornamelijk gebruikt voor residentiële sytemen, commerciële systemen en energieopslag systemen, variërend van 1,0 tot 80 kW. Ze bieden betrouwbare bediening en uitstekende prestaties en worden door haar klanten wereldwijd geprezen. Naast de voordelige aankoopprijs, biedt Goodwe een garantie aan van 10 jaar.

Meer info op www.goodwe.com

SMA

Deze Duitse fabrikant is wellicht de meest bekende. SMA biedt omvormers voor alle types zonnepanelen aangesloten op de installatie in uw woning, maar ook voor commerciële toepassingen in bedrijven. Dit voor de klassieke netverbonden systemen, maar ook voor onafhankelijke eilandnetten op afgelegen plaatsen.

Meer info op www.sma-benelux.com

HUAWEI

Huawei integreert de laatste nieuwe digitale en internettechnologie met residentiële zonnetechnologie. Met een geoptimaliseerde PV-stroomopwekking, ingebouwde plug-and-play-interface voor batterij en slimme wonings-energiebeheersing.

Huawei introduceerde de toonaangevende slimme PV-oplossing met zijn expertise op het gebied van digitale informatietechnologie, internettechnologie en PV-technologie integreert, die ze reeds de voorbij 20 jaar heeft opgebouwd. Op basis van innovatieve concepten zoals eenvoudige, volledig digitale en automatische wereldwijde O&M, streeft Huawei ernaar slimme zonnepanelen te bouwen die hogere opbrengsten, slimme O&M en veiligheid en betrouwbaarheid ondersteunen, zodat klanten hun ROI binnen de levenscyclus van de elektriciteitscentrale kunnen maximaliseren. De slimme PV-oplossing van Huawei wordt overal ter wereld op grote schaal toegepast.

Meer info op solar.huawei.com/eu

SOLAREDGE

SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.
Paneelfabrikanten, installateurs en systeemeigenaren genieten van de voordelen van de SolarEdge technologie zoals maximale opbrengst dankzij maximum power point tracking (MPPT) op paneelniveau, optimale dakbenutting dankzij onbeperkte ontwerpmogelijkheden, verbeterd onderhoud en accurate probleemoplossing dankzij monitoring op paneelniveau. Een ander voordeel is de DC-afschakeling voor de veiligheid van installateurs, onderhoudspersoneel en brandweermannen dankzij het SafeDC™-mechanisme van SolarEdge.

Sinds het begin van de verkoop in 2010 heeft SolarEdge ongeveer 6,7 Gigawatt (GW) aan DC-geoptimaliseerde omvormeroplossingen verkocht en zijn de producten in PV-systemen in 120 landen geïnstalleerd.

De missie van SolarEdge is om de grootste aanbieder van omvormeroplossingen te worden in alle segmenten van de zonne-energiemarkt en om de beschikbaarheid van schone, hernieuwbare energie te vergroten.

Meer info op www.solaredge.com/nl

 


Batterij-opslag

Hoe kan zonnestroom opgeslagen worden?
De gelijkspanning uit zonnepanelen kan opgeslagen worden in batterijen. De opslagcapaciteit wordt uitgedrukt in kWh en hangt af van het volume aan batterijen. Niet alle types batterijen zijn daarvoor geschikt: ze moeten in combinatie met zonnestroom een aantal specifieke eigenschappen hebben, zoals diepe ontlading en een groot aantal laadcycli.

Onze merken

LG CHEM

LG Chem, een dochteronderneming van LG, is het grootste chemische bedrijf in Zuid-Korea en een toonaangevende producent van opslagsystemen. Het bedrijf is de belangrijkste leverancier voor de wereldwijde auto-industrie. In 2015 breidde LG Chem uit naar de sector van energie-opslagsystemen voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik. LG Chem produceert lithium-ion batterijen.

Meer info op www.lgchem.com/global/ess/ess/product-detail-PDEC0001

MERCEDES-BENZ ENERGY

Het Mercedes-Benz energieopslagsysteem heeft een uitzonderlijk lange levensduur dankzij de bijzonder veilige lithium-iontechnologie van de betrouwbare Duitse kwaliteit van Mercedes-Benz. Het kan zowel aan de muur worden gemonteerd als vrijstaand worden gebruikt. Dankzij de modulaire en uitbreidbare structuur is het Mercedes-Benz energieopslagsysteem perfect geschikt voor privé-huishoudens en kan het aangepast worden aan persoonlijke behoeften (2,5 – 20 kWh).

Meer info op www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz-energy/

 

Interesse?

Neem contact op voor uw gratis offerte